LED pære G9

LED pære G9

14 varer
LED G9 er en af de mest brugte pære årsagen hertil skal findes i at G9 LED er små og samtidig er deres fatnings form utrolig fleksibel det giver rig mulighed for at bruge G9 LED pære i mange forskellige lamper specielt små lamper hvor pladsen til pæren i sig selv i forvejen ikke er særlig stor passer den godt i.
Viser 1 - 14 af 14 produkter

G9 LED pærens kendetegn

G9 LED pæren er kendt for sin meget karakteristiske form og farve, derfor er det heller ikke så mærkeligt at mange benytter sig af disse, både til at belysning i stuen, køkkenet ja sågar i værelser bliver de ofte brugt.  Hos LEDProff.dk går vi ikke på kompromis med hverken pris eller kvalitet, og du finder således kun gode og stærke G9 LED produkter på denne side.


 

En G9 pære en genistreg

Om det er derfor at den hedder en G9 pære, tvivler vi på. Men i hvert fald har den der opfandt den været lidt af et geni. For denne meget kompakte lyskilde giver et stort lys i forhold til sin lille størrelse. Den lille størrelse gør det nemt at finde plads til den og den kan nemt gemmes af vejen og derved give en nærmest magisk oplysning af et nærmere defineret område i boligen.
Den ses derfor oftest anvendt i downlights og indbygningsspot i loftet, som trappebelysning og kantbelysning på trapper, i butikker og andre steder, hvor det er smart at gemme lyskilden væk uden at miste lyset fra den.
Oprindeligt var G9 pæren en halogenpære, men i forhold til den energislugende lille krabat, så sparer du rask væk op til 90 % af dit strømforbrug ved at erstatte den med den energisparsomme og meget grønnere løsning: LED pæren. Det har givet LED-udgaven af G9 et A+ energimærke og da den samtidig har en væsentlig længere levetid end halogen-udgaven, er der virkelig penge at spare – selv om LED-udgaven koster en lille smule mere.
Så skifter du til LED udgaven, kan du se frem til en væsentlig bedre økonomi. Både på elregningen og dit forbrug af G9 pærer.

G9 fatning

G9 pæren har en sokkel med to ”bøjede stifter” i hver side. Det betyder, at du ikke stikker dig på den på sammen måde, som du kan med G4, GU4 og GU5.3, der alle har to sylespidse stifter som sokkel.
Pæren klikkes ned i G9 fatningen, der sikrer, at pæren sidder stabilt og sikkert. Da vi taler 220 V, sikrer den smalle fatning samtidig, at små børnefingre ikke kan komme op i fatningen og få stød. Det gør denne pære ganske velegnet til lamper i børneværelset.
Du kan sagtens få flere bord- og loftslamper med G9 fatning, der er velegnet til både børneværelser og boligens andre rum. Ved at vælge G9 fatningen sparer producenten en transformer, da G9 i modsætning til G4 kører 220 V i stedet for 12 V. Det gør det også ekstra nemt at udskifte en lyskilde med E14 eller E27 fatning med en ny med G9 fatning. Det er bare at skifte fatningen. Der skal ikke installeres nogen transformator eller foretages andre ændringer på boligens elinstallationer.
Halogen-udgaven af G9 pæren har dog en væsentlig ulempe. Den bliver ekstremt varm og derved knap så børnevenlig. Men skifter du halogen-pæren ud med en LED-version, slipper du for at ungerne brænder sig på den. For i modsætning til halogen-udgaven, bliver LED-versionen langt fra nær så varm.

G9 LED pæren er en endnu større genistreg

Sammenlignet med halogen-udgaven af G9 pæren er G9 LED pæren derfor en lagt større genistreg. For ud over at have de samme egenskaber, som halogen-versionen og være billigere i drift, holde længere og stort set ikke blive varm under drift, så indeholder LED-udgaven ikke de samme farlige tungmetaller som halogen-versionen.
Den er også mere lysægte og har den samme lysintensitet og farvetone hele tiden. Her kan halogenpæren godt svinge en lille smule, så den virker mere gullig og svagere nogle gange. Især når den lige er blevet tændt.
Farvemæssigt lyser de fleste af de G9 LED pærer vi sælger med en varm hvid nuance ved omkring 3.000 Kelvin. Det er den nuance, de fleste kalder for den rigtige ”lyspærefarve”. Der er ingen gullige overtoner i lyset og farvenuancen bliver ved med at være den samme gennem hele pærens lange, lange levetid.
Når du skal finde den rigtige erstatningsstørrelse for din eksisterende halogenpære, skal du dividere watt-effekten af halogen pæren med 7 og afrunde til nærmeste heltal for at finde den tilsvarende G9 LED pære, der giver den samme lysmængde. Det svarer som sagt til en energibesparelse på omkring 80 – 90 %.

 

Filter

Pris
DKK 13 DKK 132
Kulør
mere.. mindre
Filter