LED Pære PAR38, PAR30, PAR20

LED Pære PAR38, PAR30, PAR20

Der er 1 produkt.

PAR20, PAR30 og PAR38 - Som privatperson er du sikkert ikke stødt på begreberne PAR20, PAR30 eller PAR38, og det er da også primært nogle lysbegreber, der anvendes i forbindelse professionel belysning, hvor der typisk bruges lidt større pærer end i almindelige lamper. Har du butik, udstilling, showroom eller lignende, har du sikkert allerede pærer af en af disse typer. Traditionelle pærer genererer store mængder varme og bruger meget strøm, men skifter du til LED, kan begge problemer minimeres. Se mulighederne herunder.

Viser 1 - 1 af 1 produkt

Hvad betyder begreberne PAR20, PAR 30 og PAR38?

Betegnelsen ”PAR” er en forkortelse for Parabolsk Aluminiseret Reflektor, og den efterfølgende talbetegnelse indikerer omkredsen af pæren. Der er således i alle tilfælde tale om relativt store spotpærer, som fås med forskellig spredningsvinkel.

PAR20

I professionel sammenhæng er PAR20 en forholdsvis lille pære, om end den er lidt større end de gængse pærer til husholdningsbrug. Pærens omkreds på det bredeste sted er 20 centimeter, hvis man lægger et målebånd omkring. Det giver en diameter på ca. 6,7 cm. PAR20 er meget anvendt til mindre belysningsopgaver i butikker, på messer og lignende.

PAR30

PAR30 er en mellemstor spotpære til professionelt brug. Omkredsen på det bredeste sted er 30 cm, hvilket giver en diameter på knap 10 cm. Typen er almindeligt brugt til butiksbelysning og udstillinger, men er også anvendt en del i underholdningsbranchen til musik og teater.

PAR38

Med en omkreds på hele 38 cm hører PAR38 til de større professionelle spotpærer. Diameteren på det bredeste sted er godt 12 cm. Denne pæretype anvendes ret bredt til både butiksbelysning, showrooms og meget andet.

Slip for varmen og det enorme strømforbrug

Er du butiksejer, galleribestyrer eller på anden måde professionelt afhængig af god belysning, kender du sikkert alt til problemet med massiv varmeudvikling fra belysningens spotpærer. Kun en lille procentdel af strømmen til traditionelle halogenpærer omdannes til synligt lys. Hovedparten bliver til infrarød stråling, som i mange tilfælde overopheder lokalet og ligefrem kan være årsag til, at der skal bruges yderligere strøm til aircondition og køling. Det er spild af dyr elektricitet.

Heldigvis er det en problemstilling, der er ved at være en saga blot. Med ny LED-teknologi kan energien udnyttes langt mere effektivt, og mange butikker og andre virksomheder har da også allerede skiftet de gamle pærer ud med LED. Som udgangspunkt kan du regne med en besparelse på op mod 80% ved udskiftning fra halogen til LED, selv om lysintensiteten holdes konstant.

En fuld udskiftning til LED er naturligvis en investering, men den er tjent hjem på relativ kort tid, hvis pærerne er tændt dagen lang. Dertil kommer, at det er en ”engangsudgift”. LED pærer har typisk en driftstid på op til 50.000 timer, eller 50 gange så lang tid, som traditionelle pærer. Regner man lidt på besparelsen på løbende indkøb af nye pærer og tidsforbruget til løbende udskiftning, bliver fordelene ved LED endnu tydeligere.

Fås i flere farvetoner

I modsætning til halogenpærer kan LED-pærer fås i både varm hvid (som ligner halogenpærens farvetone), neutral hvid og kold hvid. Du får med andre ord flere muligheder for at justere kundernes oplevelse, og i en del tilfælde vil de nye køligere farvetoner kunne give et løft i forhold til den optimale præsentation.

Filter

Pris
DKK 50 DKK 51
Kulør
mere.. mindre
Filter