LED Transformator

LED Transformator

72 varer

LED transformator - De fleste almindelige LED pærer til husholdningen kører på 230 Volt, men mange mindre LED-lyskilder som for eksempel de populære LED strips kræver 12 Volt jævnstrøm. Her er der brug for at ”transformere” 230 Volt vekselstrøm om til 12 Volt jævnstrøm, og dertil har du behov for en særlig LED transformator. Du finder et stort udvalg af transformatorer herunder. Læs også med nederst på siden, hvor du kan få et par tips til, hvordan du bedst vælger en LED transformator, der passer til dit formål.

Viser 1 - 72 af 72 produkter

Brug ikke en ”almindelig” 12 Volt transformator

Det er ikke mange år siden 12 Volt halogenpærerne var meget anvendte, og derfor har de fleste sikkert en eller flere 12 Volt transformatorer liggende på hylden. Disse transformatorer leverer dog 12 Volt vekselstrøm, og duer derfor ikke til LED, som kræver jævnstrøm. Tilslutter du eksempelvis en LED strip til en sådan vekselstrøms-transformator, vil LED strip’en blinke, og sandsynligvis brænde af efter kort tid.

Du har i stedet brug for en speciel LED transformator, også kaldet en LED strømforsyning. Den er beregnet til formålet, og vil kunne sikre dig konstant lys i LED strip’en samt en lang levetid. Husk at vælge en model, der kan levere tilstrækkeligt mange Watt til din installation. Det gør ikke noget, at den er overdimensioneret, da det aktuelle strømforbrug stort set kun bestemmes af de tilsluttede LED-lamper.

Overvej LED transformatorens placering

De billigste LED transformatorer er ofte udformet som ”åbne” luftkølede typer, hvor man kan skimte elektronikken gennem huller og revner. Det siger sig selv, at de ikke kan tåle vand, og denne type er derfor bedst egnet til placering indendørs. Husk også, at den skal placeres utilgængeligt for små pilfingre.

En lidt sikrere løsning er de stænktætte IP45-udgaver, som i princippet godt kan modstå et minimum af vandsjaskeri. Til udendørsplaceringer eller på fugtige steder er det sikre valg dog de helt indkapslede IP65- eller IP67-typer, som kan betegnes som decideret vandtætte.

Filter

Pris
DKK 2 DKK 550
Filter