Hvad er en A pære?

A-pæren bedre kendt som sparepæren, det er den kaldt fordi du kan spare utrolig mange penge ved at udskifte dine gamle glødepærer med en sådan pære. Nu om dage kalder man dem for det mest for A-pærer, det gør man da de næsten altid befinder sig i energiklasse A, derimod ligger glødepærer ofte imellem energiklasse E og G.
 

Sådan er A-pæren lavet 

A-pæren er lavet af et bukket lysstofrør, derved kan man på mange måder godt sige at de er opbygget som et kompakt lysrør. Forskellen består i, at hos kompakte lysrør er forkoblingen (strømforbindelsen) indsat i selve armaturet, hvorimod hos A-pærer (og alle andre pærer) her finder du den i selve pærens bund, sokkel. En anden større forskel kan ses ved typen af soklen. Her har alle lysrør en speciel sokkel, der kun passer i bestemte lamper, men med en A-pære har samme sokler som glødepærer og LED-pærer. Det er derved noget lettere at udskifte sine egne pærer med A-pærer end med de kompakte lysstofrør.

A-pæren besidder visse andre fordele, der gør kan være fordelagtigt for dig når og hvis du står over for at udskifte dine gamle glødepærer.