LED pære G4 / MR11

LED pære G4 / MR11

20 varer

Pærer med en G4 LED fatning er mindste pære og de fylder virkelig ikke meget. De kan sammenlignes med det yderste led på en lillefinger. En G4 LED bliver også kaldet MR11 led pære er med 2 små tynde ben som connector. MR11 eller G4 pærer bruges ofte i lamper over spiseborde, eller i spot anordninger hvor selve pæren ikke er synlig. Du kan også læse mere om LED indbygningsspot her.

Viser 1 - 20 af 20 produkter

G4 LED  erstatter din gamle 12 v halogenpære

G4 eller MR11 er en lille lampesokkel med to små, korte stifter. Den er meget populær i 12 V halogenspot og -lamper, f.eks. til indbygningsspot eller spots, der er bygget til at sidde under overskabene i køkkenet til at oplyse køkkenbordet med.
G4 eller MR 11 LED er udviklet netop til at erstatte 12 V halogenpærer. G4 LED fås i mange forskellige designs, der modsvarer de mest udbredte halogenspots i størrelsen. Selv om det er rimelig tydeligt at se, hvilke G4 LED pærer der erstatter hvilke halogenpærer, kan det være nødvendigt at tjekke dimensionerne på de to pærer en ekstra gang. Ring eller mail til vores support, hvis du skulle være i tvivl.
Husk også, at det ikke er alle G4 LED pærer, der kan dæmpes. Så skal du erstatte halogenpæren i en spot eller anden lampe, der kan dæmpes, skal du sikre dig, at du vælger en G4 LED pære, der rent faktisk kan dæmpes. Det fremgår tydeligt at alle vores produktbeskrivelser. Kan den dæmpes, står det der – og kan den ikke, så står det der også.
Du finder den rigtige erstatningseffekt ved at dividere effekten på den halogenpære, der sidder i lampestedet i dag med 7. Så sidder der en 20 W pære i lampen i dag, skal du finde en G4 LED pære på 3 W for at få den samme lysmængde.

LED pærer med G4 fatning er mere økonomiske

I modsætning til halogenlamper er G4 LED pærer meget mere økonomiske i drift. Hvor halogenspotten tit buldrer 20 W af per pære, kan du klare dig med under 3 W til en LED pære med MR11 LED fatning. Det er en besparelse på ca. 80 % og dermed noget, du hurtigt kan begynde at mærke på el-regningen. Især hvis pæren sidder i en lampe, der er tændt i længere tid hver dag.
Samtidig bliver LED-pæren ikke nær så varm som en halogenspot, der nemt kan give forbrændinger, bare du strejfer den. Det sker ikke med LED-pæren. Derved slipper du også for grimme skjolder under overskabene, sådan som man nogle gange ser, når man fjerner halogenspots, der ikke har været ordentlig varmeisolerede.
En anden fordel ved at skifte fra de uøkonomiske halogenpærer til LED pærer med G4 sokkel er, at du ikke behøver skifte selve lampestedet. Det samme gælder transformatoren. Så der er ingen ekstraudgifter forbundet med at skifte til LED pærer. Du skifter bare pæren og så kører alt som før.
Det betyder, at du stort set høster besparelsen med det samme. Ja, ganske vist koster LED pærer mere end en halogenpære, men med en besparelse på minimum 80 % af elforbruget fra det øjeblik du tænder lampen første gang, er den højere pris hurtigt tjent hjem.

MR 11 eller G4 har også andre fordele

Men er det ikke slut med fordelene ved at skifte fra gamle halogenpærer til moderne MR11 eller G4 LED pærer. For med en levetid på 15.000 til 25.000 timer bliver der meget længere mellem pæreskiftene, end du er vandt til med halogenpærer. Så har du pæren tændt 4 timer hver dag, går der nemt op mod 10 år, før du skal skifte den igen.
Så selv om LED pæren koster en del mere, ender du – ud over energibesparelsen – også med at spare en hel del halogenpærer undervejs. Alene det faktum gør LED pæren billigere over langs og lægger du energibesparelsen oveni, ender LED pæren med at blive en rigtig god forretning.
Samtidig belaster MR11 LED pæren ikke miljøet på samme måde som halogenpærer, der ofte indeholder en del tungmetaller som f.eks. kviksølv. Der er heller ingen ultraviolet (UV) eller infrarød (IR) stråling fra en MR 11 LED pære. Den holder den samme farve, farveintensitet og farvegengivelse gennem hele sin levetid. Så du oplever ingen farve- eller intensitetsskift, sådan som du nogen gange gør med halogenpærer.
Farven på pæren angives med en Kelvin-temperatur. Den står oplyst i specifikationerne på hver enkelt pære sammen med en beskrivelse af lysfarven. Almindelig sollys ligger på omkring 5000 Kelvin og de fleste LED pærer giver et lys med en farve på omkring 3000 Kelvin. Det svarer til en varm hvid farve, der opleves som rigtig ”lyspærefarve” af de fleste.
Men du kan sagtens får G4 eller MR11 LED pærer med anden farvenuance. Generelt gælder det, at jo lavere Kelvin-temperatur, jo mere rødlig bliver pæren og jo højere, jo mere blålig bliver den. Så er du til solnedgang og hyggelig stemning, skal du vælge en pære med lav Kelvin-temperatur og er du til mere klinisk og skarp belysning, skal du godt op over de 5000 Kelvin.
For at koncentrere lyset mere, er mange af G4 eller MR11 LED pærerne udstyret med en reflektor. Det er især ønskeligt, hvis LED pæren skal sidde i en spot. Spredningsvinklen på pæren angiver, hvor koncentreret lyskeglen er – jo lavere spredningsvinkel, jo mere målrettet er lyskeglen.
Så står der 360 grader ud for lysspredning i produktspecifikationerne, lyser LED pæren i alle retninger. Men kommer vi ned på en lysspredning på under 60 grader, begynder LED pæren at blive egnet til spot-belysninger. Rigtig velegnet til spots er LED pærer med en lysspredning på mellem 45 til 24 grader. De giver et meget koncentreret og retningsbestemt lys.

Filter

Pris
DKK 0 DKK 0
Kulør
mere.. mindre
Filter