LED Globepærer

LED Globepærer

10 varer

Globepære - De fleste pærer er designede til at skulle sidde i en lampe bag en skærm, og det stiller krav om relativt begrænsede dimensioner. Helt anderledes forholder det sig med globepæren, som er designet med henblik på at være dekorativ og at kunne bruges uden skærm. Den er normalt udformet med en forstørret kuppel, og fås i både matte og klare udgaver. Hos LEDProff tilbyder vi en del forskellige typer, og du kan se udvalget herunder.

Viser 1 - 10 af 10 produkter

Globepærer leveres med standardsokkel

Globepærer leveres normalt altid med almindelig E27-sokkel, så hvis der er plads i lampen, kan man godt montere den som en almindelig pære. Det vil dog næsten være en skam, for globepæren er designet med henblik på at blive vist frem.

Den store flotte kuppel er ret dekorativ i sig selv, og mange bruger derfor at montere globepæren i en keramikfatning, eventuelt nedhængt med en stofledning, som kan fås i forskellige farver. Det er en flot og enkel løsning med stort lysudbytte, da der ikke går lys tabt pga. en omkransende skærm.

 Den mest almindelige effekt for standard LED globepærer ligger i området 10-15 Watt, og det giver mere lys, end man måske skulle tro. Lysstyrken kan komme helt op på 1300 lumen, hvilket nogenlunde svarer til en 100 Wats glødepære eller halogenpære.

Vintage globepærer er ekstra dekorative

Det er også muligt at få LED globepærer i såkaldt vintage-stil. Disse pærer efterligner de allerførste glødepærer på markedet, hvor man kunne se de svagt glødende kultråde inde i pæren. I dag er glødetrådene naturligvis erstattet med LED, der er udført som tynde ”tråde”.

Vintage globepærer er normalt altid udført med helt klart eller svagt tonet glas, da det jo er meningen, at ”glødetrådene” skal kunne beundres. Vintage globepærer fås i mange forskellige designs, som i mange tilfælde også er dekorative, selv om lyset ikke er tændt. Som oftest er effekten for vintage globepærer lavere end gennemsnittet, da lyset ellers bliver for stærk til, at man kan se direkte på de dekorative tråde.

Den varme hvide farvenuance dominerer

Moderne LEDs kan fås i en lang række farvenuancer, og det bliver i stigende grad populært med de kolde hvide farvenuancer, som egner sig godt til arbejdsbelysning og lignende. Formålet med LED globepæren er dog først og fremmest hyggebelysning, og her er det den varme hvide, der dominerer. Den er kendetegnet ved et mere gyldent skær, som også kendes fra de gammeldags glødepærer. Det gyldne skær minder om det lys, du oplever i naturen omkring solnedgang.

Undersøgelser har vist, at netop denne type lys påvirker os mentalt og fysisk, idet kroppen opfatter det som afslutning på dagen. Derfor er varm hvid en god farve til afslappende hyggebelysning. Det er endda muligt at få LED globepærer i varianter med ekstra varm hvid, som giver et endnu blødere lys end vanligt.

Lysdæmpning

Mange sætter pris på at kunne dæmpe hyggebelysningen, og dermed skrue op for hyggen. I den forbindelse skal du være opmærksom på, at ikke alle LED pærer, og dermed heller ikke alle globepærer, fungerer med traditionelle lysdæmpere. Tjek varebeskrivelsen for den enkelte globepære, eller kontakt os, hvis du er i tvivl.

Filter

Pris
DKK 28 DKK 320
Kulør
mere.. mindre
Filter