Vi vil gerne dele nogle tips om hvordan du vælger den rigtige LED pære.

Vi har lagt mærke til at det for de fleste stadigvæk er et problem.

De følgende trin skulle gerne hjælpe dig til at vælge den rigtige LED pære nemt.

 

Led pære kommer i føgende standarder sokkel: E27, E14, GU10, GU5.3, G4, G9 mv.
                                                                               Er teksten for lille på billedet blot klik på billedet, så åbner den i stor.
 

 

Led pære bliver lavet i en bred variation af størelser og former sørg for at sikre dig at LED pæren passer til dit apparat.
                                                                                Er teksten for lille på billedet blot klik på billedet, så åbner den i stor.

 

Den nuance af hvid, her angivet ved farve temperaturen, er målt i Kelvin (K). farve temperatur af glødepærer er 2.700 K. Farvetemperaturen for LED pærer kan variere: varm hvid: 2,700-3.000 K; neutral hvid (naturlige, dagslys): 3,000-4,500 K: kold hvid: 4,500-6,500 K.
                                                                                 Er teksten for lille på billedet blot klik på billedet, så åbner den i stor.

 

Synligt lys måles i lumen (lm). Hvis du har brug for mere synligt lys, skal du vælge en pære med en højere lm værdi. Korrespondancen mellem en LED og en glødepære pære er vist på pakningen. For eksempel LM en 245 LED pære svarer til en 30 W glødepære
                                                                                Er teksten for lille på billedet blot klik på billedet, så åbner den i stor.

 


                                                                                Er teksten for lille på billedet blot klik på billedet, så åbner den i stor.

 

Strålevinklen angiver den vinkel, hvori lyset vilje udbrede. Hvis du har brug retningsbestemt belysning, skal du vælge en pære med en smal vinkel; hvis du har brug for almen belysning, vælge en med en vidvinkel
                                                                                 Er teksten for lille på billedet blot klik på billedet, så åbner den i stor.

 

Levetiden for glødepærer er 1.000 timer Levetiden for LED pærer kan variere (se pakning).
                                                                                 Er teksten for lille på billedet blot klik på billedet, så åbner den i stor.

 


                                                                                 Er teksten for lille på billedet blot klik på billedet, så åbner den i stor.

 

 

Kvaliteten af en LED pære afhænger af 3 hoved komponenter:

 
1. Kvaliteten af LED krystallerne 

2. Effektiviteten af pære køleren

3. Kvaliteten af strømtilførslen/strømforsyningen
 

Her hos LEDproff.dk garantere vi kvaliteten af disse komponenter og pærens effektiviteten!

 

Fordele ved at købe LED pære hos LEDproff.dk

 


Økonomi


Forbruger op til 10 gange
mindre strøm end 
glædepære.
  

                                       


Lang levetid

 
~ 30.000 timer

 

 


Miljø venlig


Vores produkter er lavet af
ikke giftige materialer, og de 
udsender ikke UV og IR stråler,
og indeholder ikke kviksølv                                   


Øjeblikkelig lys


De opnår maximum lysstyrke
på under 1 sekund                                              


Universal

Alle vores LED pære er lavet                  
med standard sokler.


Effiktive

Alle vores LED pære er energi klasse A+

 

 

Guide til LED

Det vigtigste ved at vælge en LED pære er sådan set, at vælge den rigtige sokkel og den rigtige størrelse, form, farve og styrke på pæren. Erfaringsmæssigt er det sværeste dog oftest soklen. E27 og E 14 kender de fleste, men de mange nyere sokler, er det de færreste, der kender navnene på.
Derfor har vi også beskrevet hvilke former for belysning, du oftest møder de forskellige sokler i, samt lidt om fordelene ved nogle af de særlige former for LED belysning, der ikke er muligt eller forbedres væsentligt ved at vælge LED i stedet for traditionelle lyskilder som glødepærer, sparerpærer og halogen.

LED pærer GU10

Pærer med GU10 sokkel finder du oftest i nyere loftsbelysning, spots, downlights og standerlamper. Oprindeligt var der tale om halogenspots, der kunne sættes direkte til 220 V. Det var en fordel, fordi det så ikke var nødvendigt at sætte en transformator eller på anden måde ændre elinstallationen, for at sætte en ny lampe med GU10 spots op.
Du kan se vores store udvalg af LED pærer GU10 her. Ligesom de oprindelige GU 10 pærer fås de i en lang række forskellige designs. Designet er især afgørende for hvor stor spredningsvinkel lyset fra pæren har, samt hvilken type lampe, GU10 pæren passer i.

LED pærer E14

E14 soklen er den lille, traditionelle sokkel der oftest sidder på kertepærer til lamper over spiseborde, sofaborde og hyggebelysning. Soklen er væsentlig mindre end den store E27, hvilket betyder, at den kan bruges i væsentlig mindre lamper.
Skifter du til LED pærer med E14 sokkel kan du skære voldsomt ned på el-forbruget. For at finde erstatningsstyrken på en LED pære med E14 sokkel skal du dividere watt-antallet på din gamle glødelampe med 7. Det vi sige, at du nemt kan spare op til 80-90 % på dit elforbrug ved at vælge LED-versionen. Se vores udvalg af LED pærer E14 her.

LED pærer E27

E27 soklen kender alle. Det er den store sokkel, du finder på traditionelle glødepærer. Den anvendes stadig i rigtig mange lampesteder, standerlamper, udendørsbelysning og alle mulige andre former for belysning, der kræver en pære af en vis dimension.
I forhold til sparerpærer med E27 sokkel har LED pærer med E27 sokkel den fordel, at mange af dem kan dæmpes med lysdæmper. Det fremgår tydeligt af vores produktbeskrivelser. Se vores store udvalg af LED pærer E27 – både dem der ligner en glødepære og så de mange forskellige former for specielpærer.

G9 LED

Pærer med G9 sokkel findes i mange bordlamper, mindre væglamper og små lamper, hvor der ikke er speciel meget plads til pæren. Ligesom GU10 er denne pæretype oprindelig designet til halogenbelysning, men ved at vælge en LED-version sparer du både på strømmen og på varmeudviklingen.
For i modsætning til halogenpærer bliver en G9 LED ikke nær så varm. Det skyldes naturligvis at den bruger næsten 90 % mindre strøm end den tilsvarende halogenpære. Det kan mærkes på el-regningen. Det samme kan den længere levetid. For i forhold til halogen-udgaven, holder LED-versionen af G9 7-8 gange længere.
Se vores udvalg af G9 LED her.

MR 11 – også kendt som G4

MR 11 eller G4 soklen består af to stifter og er oprindelig udviklet til halogenpærer. Soklen anvendes oftest i downlights under overskabene i køkkenet, i indbygningsspot, bordlamper og andre steder, hvor der er brug for en ekstremt lille pære.
Igen udmærker LED-versionen sig ved at bruge væsentlig mindre strøm og ikke blive nær så varm som halogen-version af denne pære.
Pæren fås i en række forskellige størrelser fra omkring 2,5 cm i længden og nedefter. MR 11 fås også i en række spot-versioner med reflektor omkring, samt diverse designs til forskelige former for speciellamper.
Se vores udvalg af MR 11 her.

LED strips

En af de steder hvor LED belysning kan noget, som de traditionelle belysningformer ikke kan, er de såkaldte LED strips. Det er et langt plastikbændel, der er monteret med LED pærer. Strip’en kan klæbes op på alle former for overflade – også selv om den er buet eller meget smal. Derved kan du få lys på steder, hvor det ellers ikke var muligt at sætte traditionel belysning op, fordi det enten var for ujævnt eller der ikke var plads nok til et lampested.
LED strips fås også med forskellige former for effekter som f.eks. farveskift, løbelys og så videre. Det gør dem velegnet til stemningsbelysning derhjemme, på diskoteker eller i barer. Se vores udvælg af LED strips her.

LED skinner

LED skinner er udformet som en alminimumsprofil, hvor du kan montere en LED strip inden i. Når LED strippen er sat i skinnen, kan du sætte et gennemsigtigt plastikskjold på skinnen, der beskytter LED strippen mod fugt og slidtage. Det gør det muligt at montere LED strips på steder, hvor de være for udsatte eller at hænge LED strips op som ovenbelysning i stedet for lysstofrør eller under køkkenskabe.
LED skinnerne fås i forskellige udformninger og længder. De kan skæres til på længden med en nedstryger, ligesom de kan samles flere efter hinanden. En særlig version kan nemt monteres i hjørner og langs gulv og lofter. Find din LED skinne her.

LED indbygningsspot

LED indbygningsspot er meget nemmere og mere sikre at bygge ind i lofter og andre steder, hvor du har brug for at indbygge lyskilden. Dels kræver de mindre plads end den gammeldags halogenspot og dels gør den meget lille varmeudvikling, at der ikke skal være så stor sikkerhedsafstand omkring et LED indbygningsspot.
De fås både som i designs, der kan erstatte de traditionelle halogen-versioner, samt i helt nye og meget mindre udgaver, der er designet til LED pærer fra starten af. Tjek de mange muligheder for LED indbygningsspot ud her og læse mere om fordelene ved at vælge en LED version frem for halogen.

Halogenspot

Har du brug for halogenspots og –pærer i stedet for LED, kan vi også levere det. Ligesom LED pærer har vi et stort udvalg til alle sokkeltyper og i alle mulige former for designs. Her er alt lige fra halogenspotpærer med GU10 sokken, stiftpærer med G4 eller GU5.3 sokler og de små G9 pærer til bord- og andre små lamper.
Vi fører også et bredt udvalg af halogenpærer med G14 og G27 sokkel. De er dæmpbare i modsætning til de gammeldags sparerpærer, men giver ikke den samme besparelse på el-regningen som LED-udgaverne, der oftest også kan bruges med lysdæmper.
Se vores store udvalg af halogenspot her.