Vintage Pære

Vintage Pære

4 varer

Vintage pære - De fleste opfatter lys som et middel til bedre at kunne orientere sig, men lys er meget mere end det. De senere år har eksempelvis indretningsarkitekter i stigende grad beskæftiget sig med mulighederne for at skabe stemninger og oplevelser med lyset. Et godt eksempel er vintagepæren, som også går under navnet ”retropære”. Den efterligner nemlig stemningen fra de gamle oprindelige kultrådspærer. Se de mange smukke og dekorative vintage pærer herunder, og læs eventuelt også mere om vintage pæren nederst på siden.

Viser 1 - 4 af 4 produkter

Retropæren - tilbage til basis
Edisons første pærer var konstrueret med spinkle kultråde, som havde meget begrænset holdbarhed og kun udsendte en lille smule lys. Til gengæld var de både smukke og hyggelige at se på, og det er netop delformålet med LED retropæren, der ud over oplysningen også tjener som et dekorativt element. I den moderne vintage pære er kultrådene dog udskiftet med tynde LED-”tråde”. Den dekorative effekt er bibeholdt, men pærens holdbarhed er til gengæld næsten uendelig, og strømforbruget er så lavt, at det reelt er uden praktisk betydning.


En vintage pære skal vises frem
Vintage pærer er normalt udstyret med en helt almindelig ”stor fatning” (E27), og den kan derfor i princippet monteres i en almindelig lampe med skærm. Det vil dog være en skam, for så går du glip af den dekorative effekt. De fleste vælger derfor i stedet at hænge pæren helt frit. I produktsortimentet ovenfor finder du en række færdige sæt med fatning og dekorativ stofledning, som på bedste vis fremhæver den flotte pære. 
Skal det være ekstra elegant, bør du overveje globepærerne, som er udført med stor glaskuppel. For maksimal hyggestemning er vintage pærer normalt altid med varm hvid farvetone, men de fås også som ekstra varm hvid, som giver en endnu blødere og stemningsmættet belysning, som kommer så tæt på de gode gamle dage som overhovedet muligt. 
 

Filter

Pris
DKK 54 DKK 134
Kulør
mere.. mindre
Filter