Daxtor & Ledlife Produkter

Daxtor & Ledlife Produkter

21 varer

Daxtor & Ledlife tilbyder en bred vifte af indbygningsspots og tilbehør til disse i form af for eksempel drivere og påbygningsringe. Samtidig er Daxtor & Ledlife synonym med LED-spots i høj kvalitet, moderne design og en gennemtænkt konstruktion, der gør det ekstra nemt at opsætte eller montere de smarte indbygningsspots med LED-teknologi.

Viser 1 - 21 af 21 produkter

Daxtor LED-spots fås som indbygningsspots til både møbler og opsætning i lofter eller indbygning i vægge. Ved hjælp af den særlige Daxtor-transformer er det også muligt at bruge en lysdæmper på Daxtor-produkterne.

Daxtor har flere forskellige produktserier, der hver er målrettet til et bestemt formål. F.eks. er der en særlig produktserie til indbygningsspots til møbler, f.eks. til opsætning under overskabene i køkkenet eller i en reol. Ligeledes har Daxtor en særlig produktserie, der kan erstatte de dyre og meget varmeskabende halogen-spots, der var så populære op gennem 1990’erne – og derfor sidder i mange danske hjem i dag.

Skær 70-80 % af elregningen med Daxtor indbygningsspots

Fordi alle Daxtor indbygningsspots anvender LED-pærer, får du både en meget billigere lyskilde og en lyskilde, der ikke varmer nær så meget som de gammeldags halogenspot.

Hvad betyder det for dig?

Jo, først og fremmest får du en øjeblikkelig kontant besparelse på din elregning på mellem 70 til 80 % i strømforbruget på hver enkelt Daxtor indbygningsspot, som du monterer som erstatning for din gamle halogenspot.

Samtidig betyder det lavere energiforbrug, at LED-spotten nærmest ikke bliver varm sammenlignet med halogenspotten. Den blev så varm, at du var nødt til at bruge særlige indbygningskasser for at beskytte omgivelserne mod varmen, samt holde god afstand til isolering og andre brandbare materialer.

Det slipper du for med Daxtor’s LED-spot. Så nu har du pludselig mulighed for at opsætte spot-belysning på steder, hvor det var utænkeligt med halogen eller andre spottyper.

Daxtor produktserier

Som allerede nævnt kører Daxtor med en række forskellige produktserier, der hver især er målrettet bestemte indbygningsopgaver. Hos LED-Proff fører vi et bredt udbud af produkter fra de forskellige serier. Så tjek produktoversigten herover og se, hvilke Daxtor-produkter vi har på lager for øjeblikket.

Daxtor Easy2Setup

Daxtor Easy2Setup er den komplette løsning, når du skal montere indbygningsspots i dit liste-, plade- eller gipsloft. Du kan montere det direkte i isoleringen og behøver ikke sætte beskyttelseskasse op over loftet først.

Det gør det yderst nemt at montere Daxtor Easy2Setup. Alt hvad du skal gøre, er at bore hul i loftet, tilslutte spotten til strøm og skubbe spotten op på plads. Det særlige fjedresystem sikrer, at du kan montere spotten nemt og hurtigt, uanset hvilken tykkelse listeloft, du sætter den op i.

Sæt derefter en LED-pære i GU10-fatningen og du har lys!

Daxtor Easy2Light

Daxtor Easy2Light er en serie meget kompakte downlights, der er lette at montere enten i lofter, på vægge eller under skabe, hylder eller lignende. Ved montage i loft og væg sættes spotten op i en særlig bagdåse, hvor strømmen tilsluttes i.

Anvender du Easy2Light under f.eks. overskabene i køkkenet eller som reolbelysning, monteres spottene i den dertil designede påbygningsring. Ringen fås i enten en matchende mat hvid eller børstet stål – alt efter hvilken krans der er omkring spotten.

Daxtor Easy2Place

Daxtor Easy2Place er en serie af såkaldte møbelspots, der er udviklet specielt til brug som møbelbelysning.

Det kan være som belysning i reolen, vitrineskabet eller under køkkenets overskabe. Du kan også montere de energivenlige LED-spots over din hjemmebar eller i dit klædeskab. Ved hjælp af de smarte klik-stik, kan du nemt samle flere spots, så de kan tændes og slukkes fra samme kontakt.

Easy2Place-spottene monteres nemmest i en påbygningsring, hvorfra ledningen til spotten enten kan føres ud i et hul bag på påbygningsringen, eller trækkes op gennem et hul, du har boret i den hylde eller den skabsside, du monterer spottet under.

Daxtor Easy2Change

Daxtor Easy2Change er udviklet til dig, som gerne vil af med de gamle halogenspots. De er både dyre i drift og udgør en stor brandrisiko.

Med Daxtor Easy2Change er det nemt at skrifte til en både billigere og mere sikker lyskilde. Produkterne fås i diametre, der passer direkte op i det hul, der allerede er lavet til halogenspottet.

Så udskiftningen er ganske enkel.

Hiv det gamle halogenspot ned og afmontér det fra strømkilden. Tilslut i stedet din nye Easy2Change-spot til strømmen og skub spottet op på plads. Så nemt skærer du 70-80 % af dit elforbrug og får et mere brandsikkert hjem.

Har du monteret det gamle halogenspot uden beskyttelseskasse, kan der vente dig en ubehagelig overraskelse. For det er ikke ualmindeligt, at isoleringen eller eventuelt træværk lige over spottet er blevet svedet af varmen fra halogenspotten. Det er en chokerende opdagelse at gøre, når du skrifter til Easy2Change.

Til gengæld kan du glæde dig over, at du fremover vil være i sikkerhed. For Easy2Change kan monteres direkte op i isoleringen, uden at du risikerer, at spottet antænder den.

Daxtor driver med eller uden lysdæmper

Erstatter dine Daxtor-produkter en gammel halogeninstallation, der kunne lysdæmpes, eller ønsker du at kunne variere lysstyrken på din nye LED-installation?

Så er det vigtigt, at du køber LED-pærer til dine Daxtor-spots, der kan lysdæmpes. Det står på emballagen og i produktbeskrivelserne, når du køber dine 220 V LED-pærer.

Har du valgt f.eks. Daxtor Easy2Place indbygningsspots til møbelmontage, skal du vælge en særlig Daxtor driver med lysdæmpning. Disse spots kører med 12 volt LED-pærer indbygget i de enkelte spots og kræver derfor en transformator med lysdæmpningseffekt, for at virke efter hensigten.

Når du har monteret spots og driver, er det nemt at tilslutte op til 6 spots til samme driver ved hjælp af de særlige klik-stik på ledningerne. De fungerer på samme måde, som de netstik du finder på lidt ældre bærbare og stationære computere. Det gør det nemt at montere ledningerne, ligesom de er nemme at tage ud af drivere igen, hvis det skulle blive nødvendigt.

Driveren tilsluttes derefter en kontakt med lysdæmper i, hvorfra du kan styre lysstyrken på LED-spottene. Alle spots tilsluttet den samme driver, kan dæmpes til samme lysstyrke. Ønsker du individuel dæmpning på en eller flere af de opsatte spots, skal du tilslutte dem forskellige drivere og forskellige lyddæmper-kontakter.

Kan du montere Daxtor indbygningsspots selv?

Som udgangspunkt kan du sagtens montere dine Daxtor indbygningsspots selv, så længe du ikke skal etablere nye elektriske installationer.

Så skal du udskifte eksisterende spot-løsninger i loft eller væg eller opsætte spots, der skal tilsluttes en stikkontakt, behøver du ikke tage fat i hverken en elektriker eller en autoriseret el-installatør.

Kan du selv montere dine spots, er det vigtigt, at du sikrer dig, at strømmen er slået fra til de ledninger, du skal arbejde med. Sluk på kontakten eller sluk for den gruppe i eltavlen, som spottene skal tilsluttes. Det sidste er absolut det sikreste. Så undgår du, at nogen får tændt for kontakten ved et uheld eller af gammel vane.

Det er først nødvendigt, hvis der f.eks. skal etableres en ny stikkontakt, etableres en ny gruppe i el-tavlen, eller trækkes nye ledninger over loftet, for at du kan få strøm hen til dine nye indbygningsspots. Det kræver en autoriseret el-installatør, hvis du ikke skal risikere en bøde for uautoriserede elinstallationer. Endnu være kan du risikere at brandforsikringen ikke dækker, hvis der skulle opstå brand på grund af fejl på ledninger eller el-tilslutning til spottene.

Sådan monterer du nye indbygningsspots i loftet

For at kunne montere et indbygningsspot i f.eks. dit liste- eller gipsloft, skal du bruge en såkaldt hulsav i samme diameter som indbygningsspottet. De kan købes enten på mål eller som sæt med de mest almindelige hulmål, der anvendes inden for byggefaget.

En hulsav kaldes også et kopbor, fordi det er udformet som en kop med savtakker på kanten. Det monteres på en boremaskine sammen med et centerbor. Centerboret følger med i de sæt, du kan købe, eller følger med, hvis du køber løse hulbor på mål.

Når du skal vælge diameter på kopboret, er det en god ide at vælge en huldiameter, der er et par millimeter bredere end den del af spottet, der skal sidde oppe i loftet.

Brug centermålet

Det er centerboret, der styrer gennemboringen. Så når du skal måle op til placeringen af dine nye indbygningsspot, er det centrum af spotten, du skal mærke op til på loftet.

Skal der være en bestemt afstand mellem hver spot, skal du lægge spottens bredde til afstandsmålet. Så får du helt automatisk afstanden mellem centrum på de to spot og dermed den rigtige afstand mellem spottene, når de er færdigmonterede.

Undgå at bore i elinstallationerne

Før du begynder at bore, bør du undersøge, om du kommer i nærheden af de elinstallationer med boret, som led-spottene skal tilsluttes – eller i nærheden af andre elinstallationer.

Det kan du gøre med et særligt måleapparat, du kan købe eller leje i det lokale byggemarked. For det kan hurtigt blive dyrt og direkte livsfarligt, hvis du kommer til at beskadige elinstallationerne ved at bore op i dem.

Selve montagen af LED-spottet

Når hullet er boret færdigt, er det en god ide at slibe den nederste kant og indersiden i hullet med et fint sandpapir. Derved fjernes eventuelle splinter fra træloftet eller rester af beklædningen på gipspladen, ligesom siderne i hullet bliver glattere. Det gør det nemmere at montere selve LED-spottet.

Montér strømmen til LED-spottet og tjek, at det virker.

Sæt derefter LED-spottet op i hullet ved at klemme fjedrene i siderne sammen. Pres spottet op i hullet til det sidder plant med loftet. Fjedrene holder spottet fast – uanset tykkelsen på loftet.

Tænd og nyd det nye gode lys, der både koster mindre og er mere brandsikkert end de gammeldags halogenspots.

Filter

Pris
DKK 11 DKK 1437
Kulør
mere.. mindre
Filter