Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.
Vi hjælper gerne: 71 99 48 42 (9:00 - 15:30)
LED lamper - På ganske få år har LED-teknologien fået overtaget på belysningsmarkedet, og alle traditionelle lyskilder er i øjeblikket under udfasning. Det har samtidig medført et boom på lampe-markedet, for med LED-lyskilder har designerne fået helt nye muligheder for at udforme spændende lampedesigns. Nu behøver man ikke længere tage hensyn til traditionelle pærers store varmeudvikling og relativt store dimensioner. Måske er det på tide at få udskiftet nogle af de gamle lamper derhjemme? Se udvalget herunder, og lad dig inspirere.
Kraftig aluprofil med indbygget LED strip med hvid/blå farvefordeling 5:1.Forseglet med klar epoxy, så sættet er IP65 vandtæt.Kommer med han / hun stik, så de kan sluttes direkte til transformator og forbindes i serie.Max 5 meter i serie.Lyset består af 7000K hvidt lys + blåt lys (460 nm) for at stimulere plantevæksten.Kombinationen af hvide og blå...
200W LED high bay er en banebrydende belysningsløsning. Med en effekt på 200W og en lysudbytte på 120lm/W sikrer den enestående effektivitet og energibesparelse. Den har en IP65-klassificering, hvilket betyder, at den er beskyttet mod støv og vand, hvilket gør den velegnet til både indendørs og udendørs brug. Med en spredning på 90 grader giver den en...
LED-pæren skal aldrig skiftes
En af de mange fordele ved at skifte over til LED-pærer er, at de aldrig skal skiftes - eller i hvert fald næsten aldrig. LED-pærer har en typisk levetid på 25-50.000 timer, hvilket ved normalt brug typisk svarer til flere årtiers drift. Det betyder, at en del LED lamper i dag designes med en indbygget pære, som ganske enkelt ikke kan skiftes. Det giver ingeniørerne mange flere muligheder for at designe flotte og kompakte lamper, når der ikke behøver være adgang til selve pæren. Foretrækker du at kunne skifte pæren ud, findes der dog heldigvis også mange lamper, som er forberedt for dette.
Reducer strømforbruget med 80 %
Den altovervejende grund til LED-teknologiens popularitet er uden tvivl den massive strømbesparelse i forhold til traditionelle lyskilder. Når du skifter en glødepære eller halogenpære ud med en LED pære, kan du regne med at kunne spare op mod 80% på elregningen, og det bliver til mange penge på et år, hvis der er mange lamper tændt. Besparelsen vil tydeligt kunne aflæses på elregningen hos en helt almindelig dansk familie.
Måske kan der ligefrem blive plads i budgettet til nogle LED havelamper eller udendørs væglamper. Mange har førhen afholdt sig fra udendørs belysning af frygt for strømforbruget, men sådan behøver det ikke længere være. Rent sikkerhedsmæssigt er det en stor fordel med god belysning på eksempelvis havegangen den mørke del af året, og det virker også indbydende for eventuelle gæster. Omvendt afskrækker det de ubudne gæster, der foretrækker at operere i det dunkle.
I virksomheder og industri er behovet for lys ekstra stort, og det kan derfor ikke overraske, at der her investeres massivt i nye LED lamper. Besparelsen er proportional med behovet for lys, og den kan være enorm for en større virksomhed.
I udvalget ovenfor finder du alt indenfor LED lamper, lige fra små hyggependler til stuen og op til store hallamper til mere professionelt brug.
Vælg den rigtige farvetemperatur
Med LED-teknologien har vi også fået endnu flere valgmuligheder, når det kommer til belysningens karakter. Tidligere tiders glødelamper og halogenlamper havde en fast farvetemperatur på 2500-3500 Kelvin, hvilket svarer til et gulligt lys, som bedst kan sammenlignes med lyset i naturen kort før solnedgang. I lampeterminologi kaldes denne farvenuance for ”varm hvid”. Med LEDs kan du få langt større variation i belysningstypen. Det er for eksempel muligt at få neutral hvid, hvor den gullige farve er filtreret væk, eller kold hvid, som giver lyset et lidt blåligt skær, svarende til dagslyset i naturen, når himlen er helt skyfri.
Undersøgelser har vist, at lysets farvetemperatur faktisk spiller ind på både vores fysik og psyke. Gennem årtusinder har mennesket lært at afkode lyset i naturen, og derfor kan det ikke overraske, at det gullige varme hvide ”solnedgangslys” programmerer kroppen til at slappe af og forberede sig på natten. Derfor er den varme hvide god som afslappende belysning.
De koldere farvetoner bliver dog stadig mere populære. De svarer nemlig bedre til naturens dagslys, og det har vist sig at give mere vitalitet. Det bruges for eksempel i lysterapi, hvor det kølige blå lys menes at kunne modvirke træthed og depression. Stadig flere virksomheder skifter også til de mere kolde farvetoner med henblik på at øge velværet og produktiviteten hos medarbejderne.
RA-værdien spiller ind på oplevelsen
En lyskildes RA-værdi er et mål for, hvor naturtro den gengiver farverne på de objekter, der belyses. En RA-værdi på 100 er det optimale med solens naturlige lys som reference. De fleste moderne LEDs har en RA-værdi på 80 eller derover, og det regnes normalt for tilstrækkeligt i langt de fleste situationer.
Har du særlige behov for at opnå en naturtro farvegengivelse i forbindelse med udstillinger eller i en arbejdssituation, kan du udstyre din lampe med en LED pære med højere RA-værdi. Kontakt os gerne, hvis du har brug for yderligere information om mulighederne.